Valikko Sulje

Matka juutalaisen mystiikan sydämeen

Hasidismi, joka alkoi Itä-Euroopassa 1700-luvulla, on yksi juutalaisuuden tunnetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista mystisistä liikkeistä. Sen opetuksissa yhdistyvät syvä henkisyys, elämänilo ja musiikki, ja ne ovat inspiroineet sukupolvia etsijöitä ympäri maailmaa. Eräs tämän liikkeen keskeisistä hahmoista on Rabbi Nahman Meumanista (Breslov), joka jätti perinnöksi paitsi viisautensa ja opetuksensa, myös syvän yhteyden Ukrainan kaupunkiin, Umaniin.

Tässä artikkelisarjassa matkaamme Rabbi Nahmanin opetusten läpi, tutkien hänen filosofiaansa ja elämäntarinaansa. Samalla sukellamme Hasidismin syvimpään olemukseen, sen rituaaleihin, musiikkiin ja juhliin. Uman, joka on vuosittain tuhansien pyhiinvaeltajien kohde Rosh Hashanah’n (juutalaisen uudenvuoden) aikaan, paljastuu paitsi historiallisena paikkana, myös henkisenä keskuksena, joka resonoi Rabbi Nahmanin opetusten ja hasidilaisen perinteen kanssa.

Aloittakaamme tämä matka sydämen sykinnällä, joka on yhtä aikaa ikiaikainen ja ajankohtainen. Paljastakaamme yhdessä hasidilaisuuden mysteerit ja Rabbi Nahmanin perintö, joka elää vahvana Umanin kaduilla ja koko maailmassa.

  1. Hasidilaisuuden historia ja tausta
  2. Rabbi Nachman elämä ja opetukset
  3. Breslovin Hasidit
  4. Rabbi Nachmanin tarinoita ja niiden merkityksiä
  5. Umanin pyhiinvaellus
  6. Rabbi Nachmanin vaikutus nykypäivän juutalaisten elämään
  7. Hasidilaisuuden vaikutus juutalaisessa kulttuurissa ja taiteessa