Valikko Sulje

Rosh Hashanah ja juutalainen uusi vuosi

Tervetuloa artikkelisarjaan, joka keskittyy yhteen juutalaisen kalenterin merkittävimmistä juhlista, Rosh Hashanah’han. Tämä sarja tarjoaa kattavan tarkastelun juutalaisen uudenvuoden monista eri näkökulmista, alkaen sen historiallisesta taustasta ja teologisesta merkityksestä, kulkien läpi sen perinteiden ja tapojen, ja päättyen sen nykyaikaiseen viettoon ja vaikutukseen maailmanlaajuisesti.

Rosh Hashanah merkitsee juutalaisessa perinteessä paljon enemmän kuin pelkkää uuden vuoden alkua. Se on aika, joka on omistettu itsetutkiskelulle, parannukselle ja uudelleenarvioinnille. Se on aika, jolloin uskotaan, että Jumala arvioi ihmisten teot ja päättää heidän kohtalostaan tulevana vuonna. Se on myös aika, jolloin perheet kokoontuvat yhteen ja yhteisöt tulevat yhteen juhlimaan ja aloittamaan uuden alun.

Tässä artikkelisarjassa tutustumme eri puoliin Rosh Hashanah’ta ja syvennymme sen monimutkaisiin ja rikkaaseen perintöön. Opetamme myös, miten voit osallistua Rosh Hashanah’n viettoon perheenä ja yhteisönä, ja tarjoamme vinkkejä ja ideoita, jotka auttavat sinua viettämään tätä erityistä aikaa merkityksellisellä tavalla.

Toivomme, että tämä sarja tarjoaa sinulle uusia oivalluksia ja inspiraatiota, ja että se auttaa sinua ymmärtämään paremmin ja arvostamaan Rosh Hashanah’ta ja sen merkitystä juutalaisessa kulttuurissa ja traditiossa. Shana Tova!

  1. Rosh Hashanah – Historiallinen ja uskonnollinen tausta
  2. Rosh Hashanah teologinen merkitys
  3. Rosh Hashanah – Tavat ja perinteet
  4. Rosh Hashanah ja juutalainen kalenteri
  5. Rosh Hashanah eri puolilla maailmaa
  6. Rosh Hashanah ja suhde muihin kulttuureihin ja uskontoihin
  7. Rosh Hashanah juhla lapsille ja perheille