Jom Kippur on yksi juutalaisuuden tärkeimmistä juhlista, jota vietetään kymmenen päivää Rosh Hashanah-juhlan jälkeen. Se on paastopäivä, jolloin juutalaiset pidättäytyvät syömästä ja juomasta auringonlaskusta auringonlaskuun. Juhla alkaa aaton iltana synagogassa vietettävällä Yom Kippurin palvelulla, jonka aikana lauletaan perinteisiä juutalaisia rukouksia.
Jom Kippurin ruokavalio eroaa huomattavasti muista juutalaisista juhlista, koska paasto on tärkeä osa juhlaa. Paaston aikana ei saa syödä tai juoda mitään, joten ruokaa ei tarjota synagogassa tai juhlapäivän aikana. Sen sijaan Jom Kippurin aattoiltana nautitaan yleensä runsas ateria ennen paaston alkamista.
Perinteisiä ruokia, joita voidaan tarjoilla Jom Kippurin aattoiltana, ovat esimerkiksi kala- tai liharuoat, kasvislisäkkeet, hummus, tsatsiki, falafel ja erilaiset salaatit. Jälkiruoaksi voidaan tarjoilla makeita leivonnaisia, kuten juutalaisia omenapiirakoita, honey cake -kakkua tai marjapiirakkaa.
On tärkeää huomata, että juhla-aterian sisältö voi vaihdella juutalaisyhteisöstä riippuen. Jotkut juutalaiset saattavat haluta noudattaa perinteisiä ruokalistoja, kun taas toiset voivat valita modernimman lähestymistavan ruoanlaittoon. Kuitenkin tärkeintä on, että juhla-ateria on maukas ja merkityksellinen juhlan osallistujille.