Valikko Sulje

Shabbat Nachamu Menu

Shabbat Nachamu on juhlapäivä, joka merkitsee virallista alkua juhannuskaudelle. Se pidetään yleensä viikko Jerusalemin surun päivän jälkeen, joka on muistutus temppelin tuhosta. Shabbat Nachamu on siis merkki siitä, että kohti valoa kuljetaan, ja se symboloi toivoa ja uutta alkua.

Kosher-illallinen, joka sopii hyvin Shabbat Nachamu -juhlan tunnelmaan, on raikas ja kevyt. Tässä on reseptit, joilla voit valmistaa herkullisen kalattoman juhlapäivän illallisen:

Alkupala:

Caprese-salaatti

Tarvitset:

  • 3-4 tomaattia
  • 1 pallo mozzarellaa
  • tuoretta basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet:

  1. Leikkaa tomaatit ja mozzarella ohuiksi viipaleiksi.
  2. Asettele tomaatti- ja mozzarellaviipaleet lautaselle kerroksittain.
  3. Ripottele päälle tuoretta basilikaa.
  4. Valmista kastike sekoittamalla oliiviöljy ja balsamiviinietikka kulhossa.
  5. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
  6. Kaada kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Pääruoka:

Honey Mustard Chicken

Tarvitset:

  • 1 kg broilerin rintafileitä
  • 1/2 dl hunajaa
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Sekoita hunaja, sinappi, oliiviöljy, suola ja mustapippuri kulhossa.
  3. Levitä mausteseos broilerin rintafileiden päälle.
  4. Laita broilerin rintafileet uunivuokaan ja paista uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja meheviä.
  5. Tarjoile esimerkiksi paistettujen perunoiden ja vihannesten kanssa.

Jälkiruoka:

Lemon Bars

Tarvitset:

  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl voita, sulatettuna
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl sitruunan kuorta, raastettuna
  • tomusokeria koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa.
  3. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä seos kevyesti voitellun 20×20 cm:n kokoisen uunivuoan pohjalle.
  5. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kullankeltainen.
  6. Sekoita kananmunat, sitruunan mehu ja raastettu sitruunan kuori kulhossa.
  7. Kaada seos paistetun pohjan päälle ja paista uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.
  8. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.
  9. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Näiden reseptien avulla voit valmistaa herkullisen kosher-illallisen, joka sopii hyvin Shabbat Nachamu -juhlan tunnelmaan. Muistathan nauttia ruoasta yhdessä perheesi ja ystäviesi kanssa, ja iloita toivosta ja uudesta alusta kohti valoa!

Shabbat Nachamu Menu 2

Shabbat Nachamu on juutalainen juhla, joka pidetään seitsemän viikon kuluttua juhlasta nimeltä Tisha B’Av. Tämä juhla merkitsee suruajan loppumista ja lohdutuksen alkua, kun juutalaiset alkavat valmistautua uuteen vuoteen.

Shabbat Nachamu on perheen ja ystävien yhdessäolon aikaa, ja useimmat juutalaiset viettävät sitä synagoogassa tai kotona syöden juhla-ateriaa. Juhla-aterian kosher-menu voi sisältää seuraavia ruokia:

  • Gefilte fish – perinteinen juutalainen kala-pyörykkäruoka, joka valmistetaan yleensä karpista
  • Challah – perinteinen juutalainen leipä, joka on pyöreä ja jota voi koristella seesaminsiemenillä
  • Matzo ball soup – keitto, joka sisältää kanalientä ja matzo-palloja
  • Brisket – hitaasti haudutettu naudanliha, joka on mehevä ja murea
  • Tzimmes – juureksista ja lihasta valmistettu makea ja mausteinen ruoka
  • Kugel – makea tai suolainen vuoka, joka valmistetaan yleensä munista, nuudeleista tai perunoista
  • Honey cake – hunajalla maustettu kakku, joka on perinteinen juutalainen makea herkku

Näitä ruokia voidaan tarjoilla myös erilaisilla kasvislisukkeilla, kuten paistetuilla kasviksilla tai perunamuusilla. Juomaksi sopivat esimerkiksi punaviini tai viinirypälemehu. Juhla-aterian jälkeen voi nauttia myös kahvia tai teetä leivonnaisten kanssa.