Parashat Chukat-Balak -lukujakso käsittelee Israelin kansan vaellusta erämaassa, Mooseksen epäonnistumista noudattaa Jumalan käskyä kalliosta veden saamiseksi ja Baalakin kuninkaan yrityksiä kirottaa Israelin kansa. Alla on ehdotus teemaan sopivasta menusta viikonlopun illalliselle:
Alkuruoka:
Kukkakaalikeitto
Ainekset:
- 1 iso kukkakaali
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 4 dl kasvislientä
- 2 dl kermaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Ohjeet:
- Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi.
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Lämmitä öljy kattilassa ja lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota, kunnes sipuli on pehmennyt.
- Lisää kukkakaalit ja kasvisliemi. Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia tai kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Lisää kerma ja sekoita hyvin.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
Pääruoka:
Juutalainen kanapata
Ainekset:
- 1 kg kanan reisiä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl kanalientä
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- suolaa ja pippuria
- tuoretta persiljaa
Ohjeet:
- Kuumenna öljy padassa tai suuressa kattilassa ja lisää pilkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
- Lisää kanapalat ja ruskista ne kaikilta puolilta.
- Lisää tomaattipyree, kanaliemi, hunaja ja mausteet. Sekoita hyvin.
- Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia tai kunnes kanapalat ovat kypsiä.
- Ripottele päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.
Jälkiruoka:
Balakin siunaukset – hedelmäsalaatti
Ainekset:
- 2 appelsiinia
- 2 banaania
- 2 omenaa
- 1 rasia mansikoita
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl hunajaa
- ripaus kanelia
Ohjeet:
- Kuori ja pilko hedelmät pieniksi paloiksi.
- Sekoita sitruunamehu, hunaja ja kaneli.
- Sekoita ainekset jälkiruokakulkoon.