Valikko Sulje

Parashat Chukat-Balak Menu

Parashat Chukat-Balak -lukujakso käsittelee Israelin kansan vaellusta erämaassa, Mooseksen epäonnistumista noudattaa Jumalan käskyä kalliosta veden saamiseksi ja Baalakin kuninkaan yrityksiä kirottaa Israelin kansa. Alla on ehdotus teemaan sopivasta menusta viikonlopun illalliselle:

Alkuruoka:

Kukkakaalikeitto

Ainekset:

  • 1 iso kukkakaali
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 dl kasvislientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Ohjeet:

  1. Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi.
  2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Lämmitä öljy kattilassa ja lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota, kunnes sipuli on pehmennyt.
  4. Lisää kukkakaalit ja kasvisliemi. Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia tai kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  6. Lisää kerma ja sekoita hyvin.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pääruoka:

Juutalainen kanapata

Ainekset:

  • 1 kg kanan reisiä
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kanalientä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta persiljaa

Ohjeet:

  1. Kuumenna öljy padassa tai suuressa kattilassa ja lisää pilkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  2. Lisää kanapalat ja ruskista ne kaikilta puolilta.
  3. Lisää tomaattipyree, kanaliemi, hunaja ja mausteet. Sekoita hyvin.
  4. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia tai kunnes kanapalat ovat kypsiä.
  5. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.

Jälkiruoka:

Balakin siunaukset – hedelmäsalaatti

Ainekset:

  • 2 appelsiinia
  • 2 banaania
  • 2 omenaa
  • 1 rasia mansikoita
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hunajaa
  • ripaus kanelia

Ohjeet:

  1. Kuori ja pilko hedelmät pieniksi paloiksi.
  2. Sekoita sitruunamehu, hunaja ja kaneli.
  3. Sekoita ainekset jälkiruokakulkoon.