Valikko Sulje

Yom HaZikaron Menu

Yom HaZikaron on Israelin muistopäivä, jolloin muistellaan kaikkia niitä sotilaita ja muita uhreja, jotka ovat menettäneet henkensä Israelin puolustaessa maataan. Päivä on erittäin tärkeä juhla Israelissa, ja se on surun ja kunnioituksen päivä, jolloin kaikki muistavat menetettyjä rakkaansa.

Tässä on reseptit juhlapäivän kosher-illalliselle, joka sopii hyvin Yom HaZikaronin tunnelmaan:

Alkupala:

Israeli Salad

Tarvitset:

  • 2 tomaattia
  • 1 kurkku
  • 1 punasipuli
  • 1 paprika
  • 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet:

  1. Pilko tomaatit, kurkku, punasipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi.
  2. Sekoita vihannekset kulhossa.
  3. Lisää persilja, sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin.
  4. Anna saladin maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Pääruoka:

Slow Cooker Chicken Soup

Tarvitset:

  • 1 kg kananrintaa
  • 3 porkkanaa pilkottuna
  • 3 sellerin varren pilkottuna
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 8 dl vettä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet:

  1. Laita kananrinta, porkkanat, selleri, sipuli, valkosipuli, laakerinlehdet, timjami ja rosmariini hitaasti kypsennettävään kattilaan.
  2. Lisää vettä tarpeeksi, jotta ainekset peittyvät.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Anna kiehua hitaasti noin 6-8 tuntia, kunnes kananrinta on täysin kypsä.
  5. Poista kananrinta ja leikkaa se viipaleiksi.
  6. Palauta kananrinta takaisin kattilaan ja anna sen maustua liemessä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Jälkiruoka:

Chocolate Truffles

Tarvitset:

  • 2 dl tummaa suklaata sulatettuna
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • kaakaojauhetta

Valmistusohjeet:

  1. Laita suklaa kulhoon.
  2. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen asti.
  3. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoita hyvin, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista.
  4. Lisää vaniljasokeri ja ripaus suolaa. Sekoita hyvin.
  5. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin noin 2 tuntia, jotta seos jähmettyy.
  6. Pyöritä suklaasta palloja ja kääntele ne kaakaojauheessa.
  7. Laita suklaapallot tarjoiluastialle ja anna niiden maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Nämä reseptit sopivat hyvin Yom HaZikaron -päivän tunnelmaan, jolloin muistellaan menetettyjä henkiä ja kunnioitetaan heidän uhraustaan. Toivomme, että nämä reseptit auttavat sinua luomaan merkityksellisen juhlapäivän perheesi ja ystäviesi kanssa.