Valikko Sulje

Modernit juhlat, perinteiset juhlat ja paimenen symboliikka

Israelissa vietetään modernia juhlaa, ”Chagim b’moderniut” hepreankielisellä termillä, joka viittaa juhliin, jotka ovat syntyneet Israelin itsenäistymisen jälkeen vuonna 1948. Näihin kuuluvat muun muassa itsenäisyyspäivä (Yom Ha’atzmaut), holokaustin muistopäivä (Yom HaShoah) ja sotaveteraanien päivä (Yom HaZikaron).

Lisäksi Israelissa vietetään muita juhlapäiviä, jotka tunnetaan yleisesti termillä ”Chagim”, joka tarkoittaa ”juhlaa” heprean kielellä. Nämä juhlapäivät juontavat juurensa Raamatusta ja juutalaisesta perinteestä. Esimerkkejä näistä juhlista ovat Pääsiäinen (Pesach), juhla-asuntojen juhla (Sukkot), Uuden vuoden juhla (Rosh Hashanah) ja Versojen juhla (Tu Bishvat).

Israelin paimen on myös merkittävä hahmo juutalaisessa uskonnossa. Hän symboloi Jumalan huolenpitoa ja ohjausta juutalaisille, jota hän tarjoaa turvallisesti ja rakkaudella. Paimenella on myös symbolinen merkitys juhlapäivien yhteydessä, sillä hän ohjaa juutalaisia oikeaan suuntaan juhlien vietossa.

Israelin juhlapäivät tarjoavat monipuolisen kirjon juhlia, jotka juhlistavat sekä modernin Israelin historiaa että juutalaisen perinteen merkittäviä tapahtumia. Paimenen symboliikka puolestaan edustaa Jumalan huolenpitoa ja ohjausta juutalaisten elämässä, mikä on tärkeä osa juhlien viettoa ja uskonnollista merkitystä.