Valikko Sulje

Shabbat HaChodesh Menu

Shabbat HaChodesh on juhla, jota vietetään neljännen kuun ensimmäisenä Shabbatina juhlistaakseen juutalaisten kalenterin alkua. Tämä juhla liittyy Pesach-juhlaan, joka alkaa 14. päivänä kuuta. Shabbat HaChodesh muistuttaa meitä siitä, että aika on kulunut nopeasti ja meidän tulee valmistautua tulevaan juhlaan.

Tässä on reseptit kalattomaan juhlapäivän kosher-illalliseen, joka sopii hyvin Shabbat HaChodesh -päivään:

Alkupala:

Jerusalem Salad

Tarvitset:

  • 2 dl kurkkua kuutioina
  • 2 dl tomaattia kuutioina
  • 1/2 dl sipulia hienonnettuna
  • 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita kurkut, tomaatit, sipuli ja persilja kulhossa.
  2. Lisää sitruunamehu ja oliiviöljy. Sekoita hyvin.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
  4. Anna salaatin marinoitua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Pääruoka:

Beef Stew

Tarvitset:

  • 1 kg naudanlihaa kuutioina
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 porkkanaa kuutioina
  • 2 sellerin vartta kuutioina
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 4 dl lihalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl vettä

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista naudanlihat kaikilta puolilta.
  3. Siirrä lihat uunivuokaan.
  4. Lisää samalle paistinpannulle sipuli, porkkanat ja sellerit. Paista muutaman minuutin ajan.
  5. Lisää tomaattipyree ja lihaliemi. Sekoita hyvin.
  6. Kaada seos uunivuokaan lihojen päälle.
  7. Lisää laakerinlehdet, suola ja mustapippuri.
  8. Peitä uunivuoka foliolla ja paista lihaa uunissa noin 2-3 tuntia, kunnes se on kypsää ja mureaa.
  9. Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää seos lihan sekaan. Sekoita hyvin.
  10. Paista lihaa uunissa ilman foliota vielä noin 30 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut ja pinnalle on muodostunut kaunis ruskea kuori.
  11. Tarjoile lisukkeena vaikkapa perunamuusia tai paahdettuja juureksia.

Jälkiruoka:

Honey Cake

Tarvitset:

  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 dl hunajaa
  • 1 dl öljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl kuumaa kahvia
  • tomusokeria koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se kevyesti.
  3. Sekoita sokeri, hunaja ja öljy kulhossa.
  4. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen kananmunan lisäämisen jälkeen.
  5. Lisää vaniljasokeri ja sekoita hyvin.
  6. Sekoita jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, kaneli, inkivääri ja suola toisessa kulhossa.
  7. Lisää jauhoseos sokeri-hunaja-seokseen ja sekoita tasaiseksi.
  8. Lisää kuumaa kahvia ja sekoita hyvin.
  9. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 1 tunti, kunnes kakku on kypsä.
  10. Anna kakun jäähtyä hetki ennen koristelua.
  11. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Näillä resepteillä voit valmistaa maukkaan ja juhlavan kosher-illallisen Shabbat HaChodesh -päivään. Muista nauttia ruoasta yhdessä perheesi ja ystäviesi kanssa, ja iloita yhteisöllisyydestä ja juutalaisuuden perinteistä!

Shabbat HaChodesh Menu 2

Shabbat HaChodesh on juutalainen juhlapäivä, joka pidetään kuukauden alussa ennen Pesach-juhlaa. Se merkitsee uuden kuukauden alkua ja juhlistaa juutalaisten vapautumista Egyptistä.

Shabbat HaChodeshin illallisella on tapana tarjoilla erityisen juhlava illallinen. Tässä on esimerkki illallisen kosher menusta:

Alkuruoka:

  • Gefilte fish (keitetty kala)
  • Matzo (juutalainen leipä)

Pääruoka:

  • Brisket (pitkään haudutettu naudan rinta)
  • Tzimmes (juuresten, kuivattujen hedelmien ja lihanpalojen haudutus)
  • Kugel (perunasosevuoka tai makaronilaatikko)
  • Paistetut vihannekset (esim. porkkanat, sipulit ja punajuuret)

Jälkiruoka:

  • Matzo ball soup (kanakeitto, jossa on juutalaisia ​​matzo-palloja)
  • Karkkihedelmät (esim. rusinat, taatelit ja mantelit)

Juomaksi voi tarjoilla juutalaista viiniä tai rypälemehua.

On tärkeää muistaa, että kosher-ruoanvalmistuksessa on tarkkoja sääntöjä ja määräyksiä, joten aitoa kosher-ateriaa valmistettaessa tulee noudattaa näitä määräyksiä.