Valikko Sulje

Parashat Vayikra Menu

Parashat Vayikra käsittelee Tooran uhreja ja pyhyyttä, ja se tarjoaa teeman monipuoliselle ja juhlavalle viikonlopun kosher illalliselle. Tässä muutamia ruokavaihtoehtoja Parashat Vayikra -teemalla:

Alkuruoka: Juuripersiljakeitto. Juuripersilja on tärkeä osa Tooran uhreja, ja tämä herkullinen keitto symboloi pyhyyttä ja puhtautta.

Pääruoka: Hunajakanaa ja kvinoaa. Hunaja on tärkeä symboli Toorassa, ja se edustaa Jumalan hyvyyttä ja siunausta. Kana on tärkeä proteiininlähde juutalaisessa keittiössä, ja kvinoa edustaa terveellisyyttä ja ravintoarvoa.

Jälkiruoka: Mantelikakku. Manteli on tärkeä symboli juutalaisessa perinteessä, ja se edustaa herkkyyttä ja kauneutta.

Valmistusohjeet:

Juuripersiljakeitto

  • 2 dl juuripersiljaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 6 dl kanalientä
  • 1/2 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja pilko juuripersilja, sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää juuripersilja, sipulit ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuullota kasviksia noin 5 minuuttia.
  4. Lisää kanaliemi, suola ja mustapippuri kattilaan.
  5. Keitä keittoa noin 20-30 minuuttia, kunnes juuripersilja on pehmeää.
  6. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  7. Lisää kerma keittoon.
  8. Kuumenna keitto uudelleen ennen tarjoilua.

Hunajakanaa ja kvinoaa

  • 4 kanafileetä
  • 1/2 dl hunajaa
  • 1/4 dl soijakastiketta
  • 1/4 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl kanalientä
  • 2 rkl tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita hunaja, soijakastike, oliiviöljy, sitruunamehu, suola, mustapippuri ja pilkotut valkosipulinkynnet kulhossa.
  2. Laita kanafileet kulhoon ja hiero marinadi niiden päälle.
  3. Anna kanan marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  5. Laita kanafileet uunivuokaan ja kaada päälle ylimääräinen marinadi.
  6. Paista kanafileitä uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  7. Keitä kvinoaa kanaliemessä noin 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt kokonaan.
  8. Tarjoile kana kvinoan kanssa ja koristele persiljalla.

Mantelikakku

  • 2 1/2 dl mantelijauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl manteliöljyä
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kermaa

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
  2. Sekoita mantelijauhe, sokeri, perunajauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa.
  3. Vatkaa kananmunat ja vaniljasokeri vaahdoksi toisessa kulhossa.
  4. Lisää manteliöljy, maito ja kerma kananmunavaahtoon ja sekoita hyvin.
  5. Lisää kuivat aineet kananmunaseokseen ja sekoita hyvin.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
  7. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua.

Nämä ruokavaihtoehdot ovat vain esimerkkejä siitä, miten voit luoda herkullisen kosher-illallisen Parashat Vayikra -teemalla. Voit luoda oman yhdistelmäsi suosikkiruokia, jotka kunnioittavat Tooran opetuksia ja symboliikkaa.