Valikko Sulje

Parashat Vaera Menu

Parashat Vaera on Tooran lukujakso, joka käsittelee Mooseksen ja Aaronin kohtaamista faraon kanssa ja Egyptin kymmentä vitsausta. Teemoiltaan tämä lukujakso käsittelee vapautumista orjuudesta ja Jumalan voimaa. Tämän pohjalta voisi luoda seuraavanlaisen viikonlopun kosher-illallisen:

Alkuruoka:

Sienikeitto

Ainekset:

  • 500 g sieniä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • tuoretta timjamia

Valmistusohjeet:

  1. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä kattilassa öljyssä.
  2. Lisää joukkoon pilkotut sienet ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.
  3. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita hyvin.
  4. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  5. Lisää kerma ja mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella timjamilla.
  6. Soseuta keitto tasaiseksi blenderissä.

Pääruoka:

Valkosipuli-yrttikana

Ainekset:

  • 4 kananrintaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta basilikaa
  • 2 rkl tuoretta persiljaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita ne oliiviöljyn, suolan ja mustapippurin kanssa.
  2. Leikkaa kananrintafileet kahteen osaan ja hiero mausteseos niiden päälle.
  3. Paista kananrintoja pannulla keskilämmöllä noin 10-12 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsiä.
  4. Ripottele päälle tuoretta basilikaa, persiljaa ja timjamia.

Jälkiruoka:

Suklaamousse

Ainekset:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohjeet:

  1. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vaahdota kerma eri kulhossa.
  3. Vatkaa keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja suola vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Lisää sulatettu suklaa keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin.
  5. Lisää vaahdotettu kerma suklaaseokseen varovasti sekoittaen.
  6. Jaa mousse annoskulhoihin ja anna jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

Toivottavasti tämä Parashat Vaeraan liittyvä kosher-illallinen inspiroi sinua ja auttaa luomaan maukkaan ja merkityksellisen aterian perheesi ja ystäviesi kanssa!