Valikko Sulje

Parashat Tzav Menu

Parashat-lukujakso on Tzav käsittelee uhraamista ja pappeutta. Tämän teeman inspiroimana ehdottaisin seuraavaa menua viikonlopun illalliselle:

Alkuruoka:

Raikas salaatti granaattiomenan siemenillä

  • Leikkaa jääsalaatti pieniksi paloiksi ja asettele tarjoilukulhoon.
  • Lisää päälle granaattiomenan siemeniä.
  • Valmista kastike sekoittamalla yhteen sitruunamehua, oliiviöljyä, hunajaa ja suolaa.
  • Kaada kastike salaatin päälle ja tarjoile.

Pääruoka:

Lampaanpaisti

  • Laita 1,5 kg lampaanpaistia uunivuokaan.
  • Mausta paisti suolalla, mustapippurilla, rosmariinilla ja valkosipulilla.
  • Lisää vuokaan myös muutama kokonainen valkosipulinkynsi, muutama tuore rosmariinin oksa sekä 1 dl vettä.
  • Peitä vuoka foliolla ja paista 150 asteessa noin 2-3 tuntia, kunnes paisti on kypsä.
  • Poista folio ja anna paistin saada väriä vielä 15-20 minuuttia.
  • Tarjoile paisti lisäkkeiden, kuten paahdettujen juuresten ja perunoiden kanssa.

Jälkiruoka:

Hunajalla maustetut päärynät

  • Kuori 4 päärynää ja leikkaa ne neljään osaan.
  • Laita päärynäpalat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että päärynät peittyvät.
  • Lisää 1 dl hunajaa, 1 kanelitanko ja 1 tl vaniljauutetta.
  • Keitä päärynöitä miedolla lämmöllä noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
  • Tarjoile päärynät jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.