Parashat-lukujakso on Tzav käsittelee uhraamista ja pappeutta. Tämän teeman inspiroimana ehdottaisin seuraavaa menua viikonlopun illalliselle:
Alkuruoka:
Raikas salaatti granaattiomenan siemenillä
- Leikkaa jääsalaatti pieniksi paloiksi ja asettele tarjoilukulhoon.
- Lisää päälle granaattiomenan siemeniä.
- Valmista kastike sekoittamalla yhteen sitruunamehua, oliiviöljyä, hunajaa ja suolaa.
- Kaada kastike salaatin päälle ja tarjoile.
Pääruoka:
Lampaanpaisti
- Laita 1,5 kg lampaanpaistia uunivuokaan.
- Mausta paisti suolalla, mustapippurilla, rosmariinilla ja valkosipulilla.
- Lisää vuokaan myös muutama kokonainen valkosipulinkynsi, muutama tuore rosmariinin oksa sekä 1 dl vettä.
- Peitä vuoka foliolla ja paista 150 asteessa noin 2-3 tuntia, kunnes paisti on kypsä.
- Poista folio ja anna paistin saada väriä vielä 15-20 minuuttia.
- Tarjoile paisti lisäkkeiden, kuten paahdettujen juuresten ja perunoiden kanssa.
Jälkiruoka:
Hunajalla maustetut päärynät
- Kuori 4 päärynää ja leikkaa ne neljään osaan.
- Laita päärynäpalat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että päärynät peittyvät.
- Lisää 1 dl hunajaa, 1 kanelitanko ja 1 tl vaniljauutetta.
- Keitä päärynöitä miedolla lämmöllä noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Tarjoile päärynät jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.