Valikko Sulje

Parashat Nitzavim Menu

Parashat Nitzavim on Tooran lukujakso, joka puhuu yhteisöstä ja yksilön vastuusta. Se muistuttaa meitä siitä, että olemme kaikki yhdessä ja vastuullisia toisistamme.

Tässä on viikonlopun kosher-illallisen reseptit, jotka sopivat hyvin Parashat Nitzavim -lukujakson tunnelmaan:

Alkupala:

Roasted Garlic Hummus

Tarvitset:

  • 2 dl kikherneitä
  • 1/4 dl tahinia
  • 1/4 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • paprikajauhetta ja tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Leikkaa valkosipulinkynnet puoliksi ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  3. Paahda valkosipulia uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita.
  4. Huuhtele kikherneet juoksevan veden alla.
  5. Laita kikherneet, tahini, oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja mustapippuri tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes seos on tasainen.
  6. Lisää paahdetut valkosipulinkynnet ja sekoita uudelleen.
  7. Siirrä hummus kulhoon ja koristele paprikajauheella ja tuoreella persiljalla ennen tarjoilua.

Pääruoka:

Beef Stew

Tarvitset:

  • 600 g naudanlihaa kuutioituna
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 3 porkkanaa pilkottuna
  • 3 perunaa kuutioituna
  • 4 dl naudanlihalientä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohjeet:

  1. Laita paistinpannu liedelle ja lämmitä keskilämmölle.
  2. Lisää oliiviöljy pannulle ja anna sen kuumeta.
  3. Lisää naudanliha pannulle ja paista se kultaisen ruskeaksi.
  4. Lisää sipuli, valkosipuli, porkkanat ja perunat pannulle ja paista noin 5 minuuttia.
  5. Lisää naudanlihaliemi, timjami, rosmariini, suola ja mustapippuri pannulle.
  6. Anna seoksen kiehua noin 1-2 tuntia, kunnes liha on pehmeää ja vihannekset ovat kypsiä.

Jälkiruoka:

Apple Crumble

Tarvitset:

  • 4 omenaa kuorittuna ja pilkottuna
  • 1/4 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 dl sulatettua voita

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Laita pilkotut omenat uunivuokaan.
  3. Sekoita sokeri ja kaneli omenoiden kanssa ja sekoita hyvin.
  4. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli toisessa kulhossa.
  5. Lisää sulatettu voi kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kunnes seos on murumainen.
  6. Ripottele muruseos omenoiden päälle uunivuoassa.
  7. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä ja muruseos on kullanruskea.
  8. Tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Näiden reseptien avulla voit valmistaa herkullisen kosher-illallisen, joka sopii hyvin Parashat Nitzavim -lukujakson tunnelmaan. Muistathan nauttia ruoasta yhdessä perheesi ja ystäviesi kanssa, ja iloita yhteisöllisyydestä ja vastuusta!