Parashat Nasso käsittelee muun muassa Nasirin valaa, joka sisältää viinin ja väkiviinan juomisen kiellon. Tämän teeman innoittamana ehdottaisin seuraavaa menua viikonlopun illalliselle:
Alkuruoka:
Gazpacho-keitto
- Sekoita tehosekoittimessa 1,5 kg kypsää tomaattia, 1 kurkku, 1 vihreä paprika, 1 punasipuli, 2 valkosipulinkynttä, 3 rkl oliiviöljyä, 3 rkl punaviinietikkaa ja 1 tl suolaa.
- Jäähdytä keitto jääkaapissa ennen tarjoilua.
Pääruoka:
Juurespihvit
- Raasta 2 porkkanaa, 2 palsternakkaa ja 1 punajuuri karkeaksi raasteeksi.
- Sekoita raasteen joukkoon 2 kananmunaa, 1 dl korppujauhoja, 2 tl suolaa ja ripaus mustapippuria.
- Muotoile seoksesta pihvejä ja paista ne pannulla kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.
Lisäke:
Kikherne-quinoasalaatti
- Keitä 2 dl kvinoaa suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes kvinoa on pehmeää.
- Huuhtele ja valuta 1 tlk kikherneitä ja sekoita ne kvinoan kanssa.
- Lisää salaattiin myös puolikas kurkku ja pilkottu persilja.
- Mausta salaatti oliiviöljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
Jälkiruoka:
Karpalopaistos
- Sekoita 4 dl tuoreita tai pakastettuja karpaloita ja 1 dl sokeria keskenään.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita erillisessä kulhossa 1 dl jauhoja, 1 dl sokeria ja 100 g sulatettua voita.
- Murusta seos karpaloiden päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on kullanruskea. Tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.