Valikko Sulje

Parashat Chukat Menu

Parashat Chukat on Tooran lukujakso, joka käsittelee mm. veden puhtautta ja epäpuhtautta sekä Mooses-joen ylittämistä. Tässä on viikonlopun kosher-illallisen reseptit, jotka sopivat hyvin Parashat Chukat -lukujakson tunnelmaan:

Alkupala:

Gazpacho Soup

Tarvitset:

  • 1 kg kypsiä tomaatteja
  • 1 kurkku
  • 1 punainen paprika
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • tuoretta basilikaa silputtuna

Valmistusohjeet:

  1. Leikkaa tomaatit, kurkku ja paprika pieniksi paloiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi paloiksi.
  2. Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Anna gazpachon maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
  4. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.

Pääruoka:

Moroccan Chicken Tagine

Tarvitset:

  • 8 kanan reisipalaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kuminajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 4 dl kanalientä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl kuivattuja luumuja
  • tuoretta persiljaa silputtuna

Valmistusohjeet:

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Pilko myös valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi.
  3. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli pannulle ja paista, kunnes ne ovat pehmeitä.
  4. Lisää inkiväärijauhe, kaneli, kuminajauhe, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin.
  5. Siirrä mausteseos isoon uuninkestävään vuokaan. Lisää kanapalat ja kääntele ne mausteiden joukkoon, jotta ne peittyvät hyvin.
  6. Kaada kanaliemi, sitruunamehu ja hunaja vuokaan. Lisää aprikoosit ja luumut. Sekoita varovasti.
  7. Laita vuoka uuniin ja paista noin 45-60 minuuttia, kunnes kananpalat ovat kypsiä ja meheviä.
  8. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.

Jälkiruoka:

Honey Cake

Tarvitset:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl inkiväärijauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl hunajaa
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl kuumaa kahvia
  • mantelilastuja koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaneli, inkiväärijauhe, suola ja neilikka kulhossa.
  3. Vatkaa kananmunat, hunaja ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää oliiviöljy ja sekoita hyvin.
  4. Lisää jauhoseos kananmunaseokseen ja sekoita hyvin.
  5. Lisää kahvi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  6. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan.
  7. Ripottele mantelilastuja kevyesti kakun päälle.
  8. Paista kakkua uunissa noin 40-50 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kullanruskea.
  9. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua.

Näillä resepteillä voit valmistaa herkullisen kosher-illallisen, joka sopii Parashat Chukat -lukujakson tunnelmaan. Muistathan nauttia ruoasta yhdessä perheesi ja ystäviesi kanssa, ja iloita yhteisöllisyydestä ja terveydestä!