Valikko Sulje

Parashat Beshalach Menu

Parashat Beshalach on Tooran lukujakso, joka kertoo israelilaisten pakomatkasta Egyptistä ja Punaisenmeren ylityksestä. Tämä tarina sisältää monia jännittäviä tapahtumia ja ihmeitä, ja se muistuttaa meitä siitä, että voimme voittaa haasteet ja vastoinkäymiset, kun luotamme Jumalan apuun.

Tässä on viikonlopun kosher-illallisen reseptit, jotka sopivat hyvin Parashat Beshalach -lukujakson tunnelmaan:

Alkupala:

Matzah Brei

Tarvitset:

  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl murskattua matzahia
  • 2 rkl voita
  • tuoretta persiljaa silputtuna

Valmistusohjeet:

  1. Vatkaa kananmunat, maito ja suola kevyesti kulhossa. Lisää joukkoon murskattu matzah ja sekoita hyvin.
  2. Sulata voi paistinpannulla ja lisää matzah-seos. Paista seosta miedolla lämmöllä noin 5-7 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja kypsä.
  3. Tarjoile matzah brei tuoreen persiljan kanssa.

Pääruoka:

Lamb Kebabs

Tarvitset:

  • 500 g lampaanlihaa (esim. lapaa tai paahtopaistia)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohjeet:

  1. Kuutioi lampaanliha pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita kaikki mausteet, oliiviöljy ja sitruunamehu kulhossa. Lisää lampaanliha ja sipulit joukkoon. Sekoita hyvin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 1-2 tuntia.
  3. Pujota lihapalat vartaaseen ja grillaa niitä noin 5-7 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kypsiä. Tarjoile kebabien kanssa hummusta ja salaattia.

Jälkiruoka:

Honey Cake

Tarvitset:

  • 2 dl hunajaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl kasviöljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vahvaa kahvia

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita hunaja, sokeri, kananmunat ja kasviöljy kulhossa.
  2. Sekoita jauhot, kaneli, inkiväärijauhe, sooda ja leivinjauhe erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet hunajaseokseen ja sekoita hyvin.
  3. Lisää joukkoon kahvi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 45-50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä ja kullanruskea.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Näiden reseptien avulla voit valmistaa herkullisen kosher-illallisen, joka sopii hyvin Parashat Beshalach -lukujakson tunnelmaan. Toivottavasti nautit ruoasta ystävien ja perheen kanssa viikonlopun aikana!