Valikko Sulje

Parashat Bechukotai Menu

Parashat Bechukotai on Tooran lukujakso, joka sisältää siunauksia ja kirouksia, jotka seuraavat, kun kansa seuraa tai ei seuraa Jumalan käskyjä. Tämä lukujakso muistuttaa meitä siitä, että tekojemme seuraukset voivat olla positiivisia tai negatiivisia, ja että meidän tulee pyrkiä aina elämään oikein ja Jumalan tahdon mukaisesti.

Tässä on viikonlopun kosher-illallisen reseptit, jotka sopivat hyvin Parashat Bechukotai -lukujakson tunnelmaan:

Alkupala:

Tomato Bruschetta

Tarvitset:

  • 4 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 dl tuoretta basilikaa silputtuna
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 1 patonki
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Leikkaa patonki viipaleiksi ja sivele oliiviöljyä jokaisen viipaleen päälle.
  3. Paista patonkiviipaleita uunissa noin 5-7 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.
  4. Pilko tomaatit pieniksi paloiksi ja laita ne kulhoon.
  5. Pilko valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi ja lisää ne tomaattien joukkoon.
  6. Lisää joukkoon myös basilika, balsamiviinietikka ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
  7. Sekoita ainekset hyvin ja anna maustua noin 10 minuuttia.
  8. Levitä tomaattiseos paahdetun patongin päälle juuri ennen tarjoilua.

Pääruoka:

Beef Stew

Tarvitset:

  • 600 g naudanpaistia kuutioituna
  • 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 4 porkkanaa kuutioituna
  • 4 perunaa kuutioituna
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 4 dl lihalientä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet:

  1. Laita paistinlihat ja vehnäjauhot kulhoon ja sekoita, kunnes lihapalat ovat tasaisesti jauhojen peitossa.
  2. Lämmitä oliiviöljy padassa tai kattilassa. Lisää lihapalat ja paista ne kauniin ruskeiksi.
  3. Lisää sipuli ja valkosipuli pataan ja paista niitä muutama minuutti.
  4. Lisää porkkanat, perunat, timjami, rosmariini, suola ja mustapippuri. Sekoita ainekset hyvin.
  5. Lisää lihaliemi ja anna seoksen kiehua hiljaisella tulella noin 2-3 tuntia, kunnes liha ja vihannekset ovat pehmeitä ja maukkaita.
  6. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi höyrytettyjen vihannesten ja patongin kanssa.

Jälkiruoka:

Apple Crisp

Tarvitset:

  • 6 omenaa kuorittuna ja pilkottuna
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl sulatettua voita

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Laita pilkotut omenat uunivuokaan.
  3. Sekoita kaneli, vaniljasokeri ja sokeri omenoiden kanssa.
  4. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri, kaneli ja suola kulhossa.
  5. Lisää sulatettu voi seokseen ja sekoita kunnes seos on murumaista.
  6. Ripottele muruseos omenoiden päälle.
  7. Paista uunissa noin 30-35 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja muruseos on kullanruskea.
  8. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Näiden reseptien avulla voit valmistaa herkullisen kosher-illallisen, joka sopii hyvin Parashat Bechukotai -lukujakson tunnelmaan.