Valikko Sulje

Yom Yerushalayim Menu

Yom Yerushalayim on juhlapäivä, joka juhlistaa Jerusalemia ja sen vapauttamista vuonna 1967. Tämä juhlapäivä on tärkeä juutalaisille ympäri maailmaa, ja sitä vietetään toukokuun loppupuolella. Tämä päivä on täynnä juhlia, iloa ja kiitollisuutta.

Tässä on Yom Yerushalayim juhlapäivän kosher-illallisen reseptit:

Alkupala:

Hummus with Sumac and Pine Nuts

Tarvitset:

  • 2 dl kikherneitä valutettuna
  • 2 rkl tahinia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sumakkijauhetta
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohjeet:

  1. Laita kikherneet, tahini, oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja sumakkijauhe tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen.
  2. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Jos seos on liian paksua, voit lisätä vettä, kunnes se saavuttaa halutun koostumuksen.
  3. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla noin 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Varo polttamasta niitä.
  4. Levitä hummus tarjoiluastialle ja kaada päälle oliiviöljyä.
  5. Ripottele paahdetut pinjansiemenet ja ylimääräinen sumakkijauhe hummuksen päälle.

Pääruoka:

Israeli-Style Shakshuka

Tarvitset:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 3 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 1 punainen paprika pilkottuna
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tlkorianteria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna

Valmistusohjeet:

  1. Lämmitä öljy paistinpannussa keskilämmöllä.
  2. Lisää sipuli, valkosipuli ja paprika. Kuullota noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
  3. Lisää paprikajauhe, juustokumina, korianteri, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin ja anna mausteiden sekoittua vihanneksiin.
  4. Kaada tomaattimurska pannulle ja sekoita hyvin.
  5. Anna tomaattimurskan kiehua noin 5-10 minuuttia, kunnes se on paksua ja hieman paahtunutta.
  6. Tee neljä koloa tomaattikastikkeseen ja riko kananmunat kuhunkin koloon.
  7. Peitä pannu kannella ja anna kananmunien hautua kastikkeessa noin 5-7 minuuttia, kunnes ne ovat kypsät.
  8. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.

Jälkiruoka:

Jerusalem Bagel Pudding

Tarvitset:

  • 5 Jerusalem bagelia leikattuna pieniksi kuutioiksi
  • 3 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl mantelilastuja
  • 2 rkl hunajaa
  • Tuoreita marjoja koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  2. Voitele uunivuoka kevyesti ja laita bagelikuutiot vuokaan.
  3. Sekoita kulhossa maito, kerma, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, kaneli, muskottipähkinä ja suola.
  4. Kaada seos bagelikuutioiden päälle varmistaen, että kaikki kuutiot ovat kostuneet.
  5. Anna seoksen levätä noin 10 minuuttia, jotta bagelikuutiot voivat imeä nestettä.
  6. Ripottele mantelilastut ja hunaja bagelikuutioiden päälle.
  7. Paista uunissa noin 35-40 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.
  8. Anna jäähtyä muutama minuutti ennen tarjoilua.
  9. Koristele tuoreilla marjoilla.

Toivon, että tämä resepti tuo iloa ja herkullisia makuja Yom Yerushalayim -juhla-ateriaasi!