Valikko Sulje

Sukkot Menu

Sukkot-juhla on yksi juutalaisen kalenterin merkittävimmistä juhlista, jossa juhlitaan sadonkorjuun päättymistä ja kiitetään Jumalaa hänen huolenpidostaan. Kosher-ruokavalion noudattaminen on tärkeä osa juutalaista perinnettä ja uskoa, joten tässä on esimerkki Sukkot-juhlan kosher-illallisesta, joka sopii erinomaisesti juhlan henkeen.

Alkuruoka:

  • Tuoreita vihanneksia, kuten kurkkuja, porkkanoita ja selleriä, joita tarjoillaan hummuksen tai babaganoushin kanssa
  • Päärynä- ja juustosalaatti pinjansiemenillä ja vadelmavinaigrettella
  • Karpalo-pähkinä-kalkkunasalaatti

Pääruoka:

  • Hunajamarinoidut karitsan kyljykset, joissa on paahdettuja perunoita, porkkanoita ja sipuleita
  • Kalafileet, jotka on paistettu sitruunalla ja yrttimausteilla, tarjoillaan täytettyjen paprikoiden kanssa
  • Vihreä papupata kasviksilla, paprikalla ja sipulilla

Lisäke:

  • Leipää ja viikunahilloa
  • Viinilehtikääryleitä, joihin on täytetty riisiä, vihanneksia ja mausteita
  • Papumuhennosta tomaattikastikkeessa

Jälkiruoka:

  • Omenapiirakka, joka on maustettu kanelilla ja vaniljalla
  • Karamellisoitu päärynä, joka on tarjoiltu jäätelön ja mantelilastujen kanssa
  • Juustolautanen, johon on valittu erilaisia juustoja, pähkinöitä ja hunajaa

Juhlan juomat:

  • Punaviiniä ja valkoviiniä
  • Hedelmämehu tai mehusekoitus
  • Vesi ja virvoitusjuomat

Tämä kosher-illallinen on täynnä herkullisia makuja ja ravitsevia ruokia, jotka sopivat täydellisesti Sukkot-juhlaan. Toivottavasti tämä ruokalista auttaa sinua suunnittelemaan onnistuneen illallisen, jossa voit juhlia yhdessä perheesi ja ystäviesi kanssa.

Sukkot on juutalainen juhla, joka kestää seitsemän päivää ja jota vietetään syksyllä. Se on ikään kuin kiitosjuhla, jossa kiitetään hyvästä sadosta ja muistetaan Israelin kansan vaellusta erämaassa.

Juhlan aikana ihmiset rakentavat erityisiä väliaikaisia majoja, joita kutsutaan ”sukkotiksi”. Ne muistuttavat niitä majoja, joissa juutalaiset elivät erämaavaelluksensa aikana. Sukkot-majoissa vietetään aikaa, syödään aterioita ja joskus nukutaan.

Sukkotin aikana on myös tapana kokoontua synagogassa ja heiluttaa neljää erilaista kasvia. Ne ovat etrog (hedelmä, joka muistuttaa sitruunaa), palmun oksa, myrtin oksia ja pajun oksia. Kasvien heiluttaminen edustaa erilaisten ihmisten yhteenkuuluvuutta ja kiitollisuutta sadosta.

Sukkot on iloinen juhla, jossa perheet ja ystävät kokoontuvat yhteen juhlimaan ja viettämään aikaa yhdessä. Juhla muistuttaa meitä siitä, että vaikka elämä voi olla vaikeaa, meidän tulee olla kiitollisia hyvistä asioista ja auttaa toisiamme.