Tässä on kosher-illallisen menu, jonka Laadi Herzl voisi valmistaa:
Alkuruoka
- Kylmä kurkku-avokadosoppa: 4 kurkkua, 2 avokadoa, 2 dl kookosmaitoa, 2 rkl tuoretta korianteria, suolaa ja pippuria maun mukaan. Kuori ja pilko kurkut ja avokadot. Sekoita kaikki ainekset blenderissä, kunnes soppa on tasaista. Laita jääkaappiin viilentymään.
Pääruoka
- Haudutettu lammaspata: 1 kg lampaanlihaa, 4 dl lihalientä, 4 dl punaviiniä, 4 valkosipulinkynttä, 2 sipulia, 2 porkkanaa, 2 sellerin vartta, 2 laakerinlehteä, 2 rkl tuoretta timjamia, 2 rkl oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Pilko sipulit, porkkanat ja sellerit pieniksi paloiksi. Ruskista liha öljyssä padassa. Lisää kasvikset ja ruskista hetki. Kaada päälle lihaliemi ja punaviini. Lisää laakerinlehdet, timjami, suola ja pippuri. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 2-3 tuntia, kunnes liha on pehmeää ja mureaa.
Lisäke
- Timjami-perunamuusi: 1 kg jauhoisia perunoita, 2 dl maitoa, 2 rkl voita, 2 rkl tuoretta timjamia, suolaa ja pippuria maun mukaan. Kuori ja pilko perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta vesi ja lisää maito, voi ja timjami. Muussaa perunat tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jälkiruoka
- Suklaamousse: 200g tummaa suklaata, 4 dl kuohukermaa, 2 rkl sokeria, 1 tl vaniljasokeria. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Vaahdota kerma sokerien kanssa. Lisää sulatettu suklaa varovasti sekoittaen. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi.